fbpx

героите

В главните роли на „Книгата на мечтите“ влизат Давид Крумов (Драматичен театър Търговище), Камен Асенов(Столичен куклен театър), Калина Асенова (гост-артист на Столичен куклен театър), Константин Икономов (Сатиричен театър „Алеко Константинов“), Павлета Семова (гост-артист на Столичен куклен театър), Мария Ашикова и Мирослав Узунов.

в центъра на историята…

Мирослав Узунов, Давид Крумов

Пат е сирак. Когато е съвсем малък, родителите му загиват в пожар. Попада в различни сиропиталища, докато не го открива Фред и пораства в улична банда от деца сираци, които изкарват прехраната си с дребни кражби и просия. Пат е самонадеян, уверен и ловък крадец, но с добро сърце – вярва в това, че могат да се правят и добри дела и вътре в себе си усеща, че е предназначен за нещо повече от живота на изкусен крадец. Пат пораства и става все по-уверен и сигурен във възможносите си младеж.

Калина Асенова, Мария Ашикова

Люси е дъщеря на Съдържателката на карнавала. Упорита мласа дама, която тренира неуморно, макар да няма съгласието на майка си да бъде цирков артист. От Люси винаги се очкава да се съборазява с установения ред в цирка и да следва правилата. Но колкото повече расте, толкова повече осъзнава, че иска да излезе извън рамкикте, в които е поставена, да рискува и да бъде истински смела.

Павлета Семова

Съдържателката на карнавала и майката на Люси, която я е отгледала сама. Тя се грижи за всичко и всички в карнавала, следи за спазването на правилата и безопасността на цирковото семейство. Горда, умна и опитна, тя е истински ръководител, който винаги знае как да постъпи.

Константин Икономов

Злодеят в историята.. и викачът на карнавала. С потенциал за велик артист, но получил сериозна травма, по време на тренировките за сложен номер, Аларан е загубил възможността да блести с циркови умения. Той прави това, на което се е научил най-добре – да манипулира тълпата и хората около себе си. Но сърцето му жадува за две неща: власт и отмъщение.

Камен Асенов

Главатар на уличната банда “Опасните”. Фред намира невръстния Пат, изкарва го от поредното сиропиталище и го приютява в уличната банда. Той е изпечен крадец и предава на децата от бандата единствените правила, които знае: в този живот е трудно да се оцелява и мечтите са безмислени, защото обществото никога няма да ти позволи да ги постигнеш.

Децата от бандата – родени на улицата и отраснали против правилата на обществото. Те са смели и нахални хлапета, които изкарват прехраната си с дребно джебчийство и просия. Крадат, правят номера и живеят по собствените си правила. Не се съобразяват с никого и нищо, небето и звездите са техният покрив, а калните павета са предпочитаната им постеля.

цирковите артисти

Циркови артисти от цял свят с чудати умения и невероятни способности. Те са като едно семейство – всеки със своите особености и странности, но един друг допълващи се.

Павел Петров

Виктор Христосков

Елена Мерджанова

Михаела Владимирова

Валерия Обретенова

Кевин Костов

Емилия Радичева

Деан Стефанов

Веселина Данева

Искра Дукова

Павел Стефанов

Биляна Цолова

Ема Димитрова