fbpx

Историята

K

нигата на мечтите е история за малкото момче Пат, което живее на улиците и мечтае да постигне нещо повече. Останал без майка и баща още като бебе, живял в различни сиропиталища, Пат е намерен от Фред – главатар на улична банда, който го взима под крилото си и го учи да оцелява по единствения възможен начин, който познава – чрез просия и дребни кражби. Вътре в себе си Пат вярва, че ще му се случи нещо велико в този живот и че може да постигне повече от това да проси и краде.

Един ден в градчето, в което живее Пат, пристига пътуващ карнавал. Това е чудесна възможност за малките хлапаци да напълнят джобовете си и да осигурят прехраната си за следващата седмица. Всички деца се втурват сред посетителите на карнавала, но за съжаление този път Пат е заловен и попада в клетка, в която държат животните на карнавала.

При Пат идва Съдържателката на карнавала – Елинор, която му предлага възможността да остане при тях, вършейки труда на общ работник – да чисти арената, да носи храна и вода на животните. За Пат това е възможност да изкарва прехраната си с честен труд и да бъде част от нещо по-различно.

В света на карнавала Пат се запознава с Люси – момиче на неговата възраст, дъщеря на съдържателката, с която преоткриват света на цирковото изкуство и се учат заедно да следват мечтите си.

Годините минават и двете деца порастват под шапката на карнавала. Пат е вече голям уверен в себе си и възможностите си младеж. Добрал се до най-ценното притежание на карнавала – книга, в която са записани тайните на сложни циркови номера, Пат заявява желанието си пред съдържателката да изпълнят заедно с Люси един от най-опасните акробатични номера, описани в книгата.

A самата КНИГА е най-ценният предмет, който притежава пътуващия карнавал. Книга, в която всеки цирков артист записва тайните за изпълнение на най-трудните номера, които усвоява. Всеки артист оставя вътре своя завет и своите послания за бъдещите поколения.

вижкнигата на мечтите

Виж тийзъра на спектакъла „Книгата на мечтите“ и се присъедини към всички талантливи артисти, с които ще те срещнем на 14 ноември в Зала 1 на НДК.
YouTube player

гледай на живоКНИГАТА НА МЕЧТИТЕ

Театър, музика, танц и акробатика се събират на сцената на Зала 1 на Национален дворец на културата. Датата е 14 ноември, а името на представлението вече знаеш – „Книгата на мечтите“. Купи билети за семейния спектакъл на цени от 75лв. онлайн от мрежата на Ticket Station, както и на билетните каси в Национален дворец на културата.

Кое е правилно и кое е грешно може да отсъди само съдбата! Това, което можем да изберем са мечтите ни. Грешката е поправена и историята може да продължи да се пише и мечтите да се сбъдват. А ти кога за последно си мечтал?

Аларан